top of page
Achtergrond informatie website adelmar makelaardij_edited.jpg

Menbewijs

​Eerstvolgende cursus enkelspan start bij voldoende aanmeldingen april 2024.

                    Cursus tweespan, vierspan en langspan op aanvraag.

foto-menbewijs-niels2-1024x768.jpg

Het Menbewijs, onmisbaar voor iedereen die ment!
De opleiding voor het Menbewijs is niet alleen ontzettend leuk, maar ook heel interessant. Met het Menbewijs op zak heb je aangetoond dat je een verantwoorde en ervaren menner bent. Een menner die de basisbeginselen van het mennen goed onder de knie heeft, weet hoe een paard verzorgd moet worden en veilig op de openbare weg en in het bos kan rijden

menbewijs-crop.jpg

Want zeg nou zelf, jij stapt toch ook niet op de brommer of in de auto zonder rijbewijs?
Tijdens deze opleiding leer je over paard en welzijn, inspannen en optuigen. Ook de verkeersregels en een dressuurmatig mennen komen aan bod. Je leert mennen volgens het Achenbach systeem en de meer hedendaagse systemen. (bron Menbewijs.nl)

Foto-menbewijs-niels1-1-1024x768.jpg

Onze cursussen menbewijs worden diverse keren per jaar aangeboden, er is dus altijd wel een cursus waar u op korte termijn aan kunt deelnemen. Wij verzorgen enkel, twee en langspan cursussen. We hebben zeer ervaren en brave paarden voor de cursussen, maar we willen u ook echt wat leren dus als de groep zo ver is kunnen wij u ook laten mennen met onze andere paarden. Altijd onder goede begeleiding, maar u leert tenslotte niets van een paard wat op de automatische piloot zijn rondjes loopt!

De cursus menbewijs bestaat bij ons uit 18 halve dagen, de theorieboeken en het examen met een lekkere lunch. De prijs voor het totaal is € 1150 in 2024.
 

bottom of page