top of page
Stal hulkesteijn.jpg

Pensionstalling Zeewolde

We beschikken over twee mogelijke soorten stalling voor pension paarden, originele pensionstalling en het bospaddock concept. Lees hier onder de mogelijkheden!

 

Pensionstalling:     (VOL, de bospaddock -zie hieronder- is wel plek)
Wij hebben 15 pensionboxen, en 14 eigen paarden boxen. De paarden krijgen verdeeld over de dag 4x daags goed ruwvoer en 1x daags vitaminebrok, naar keuze kan er 1 of 2x daags eigen voer bij gegeven worden.

Alle boxen zijn op stro en we strooien om de dag flink bij.

De paarden komen elke dag minimaal 4 uur in de groep op de paddock, we hebben geen weiland.

Het voeren, mesten, binnen en buiten zetten wordt de gehele week door ons gedaan.

We proberen altijd de beschikking te hebben over mooi suiker laag onverpakt hooi(tegen meerprijs) en iets rijker stengelig voordroog hooi om aan elk paard zijn wensen te kunnen voldoen. Al ons ruwvoer is getest en wij houden goed de balans van mineralen en vitaminen in de gaten van ons hooi en krachtvoer.

Faciliteiten:

  • Menbaan van 30×60 meter voor de menners en een overdekte menwagen stalling.

  • 20×40 rijbaan voor het rijden/longeren. Ook is er een kantine met complete keuken beschikbaar.

  • Stal Hulkesteijn ligt in het Hulkesteijnse bos, en vanaf het erf rijd je dan ook zo het bos in!

Dekens op/af, medische handelingen, paard extra buiten in vakantietijd of bij ziekte, andere extra handelingen horen bij ons gewoon in de standaard zorg en daar hoeft dus niet extra voor betaald te worden.

Prijs voor pensionstalling is €420 per maand.

Stalling trailer of menwagen: €25 per maand.

Verplicht enting/ontworming beleid jaarlijks €145.

Onverpakt droog kruidenhooi ipv voordroog €50 per maand extra. 

Bospaddock concept:             ****Per 1 april hebben wij hier plek vrij!****

Voor de paarden die 24/7 buiten willen staan hebben we de mogelijkheid tot de bospaddock. Dit is een stuk bos met betonplaten, gedraineerde paddock, verhard stuk pad en een stuk origineel bos. We hebben in het stuk bos paden gemaakt om de bomen te beschermen en de paarden te stimuleren te lopen. Het stuk bos is in de winter nat en dus niet geschikt voor paarden met cpl, zomereczeem of eigenaren die niet van natte voeten houden. Er is geen schuilstal, we proberen met gemeente en Staatbosbeheer iets op te bedenken maar dit is nog niet zeker wanneer dit gereed kan zijn. Wel kunnen de paarden tussen de bomen uit de wind staan. Op de betonplaten staan bakken met voordroog hooi welke we 2x daags vullen waardoor ze een groot deel van de 24uur ruwvoer beschikbaar hebben maar net niet helemaal 24/7 zich vol staan te eten en niet bewegen. We voeren geen krachtvoer, dit moeten eigenaren zelf of onderling regelen.

Prijs voor bospaddock concept is €305 per maand. 

Stalling trailer of menwagen: €25 per maand.

Verplicht enting/ontworming beleid jaarlijks €145.

bottom of page